Mel de farigola i romaní,
100% natural i artesana

La Mel 8.1, de farigola i romaní, ha estat produïda entre la garriga i el bosc mediterrani que envolta la nostra finca, on hi predomina aquesta vegetació.

 

A part d’obtenir un producte tant nutritiu com la mel, el desenvolupament de l’activitat apícola a la finca fomenta la protecció d’aquesta espècie autòctona, tant important pel manteniment de la biodiversitat.

 

El procediment de l’elaboració de la Mel 8.1 és completament artesà, des de la instal·lació de les caixes amb les abelles a la nostra finca fins el moment de l’envasament, comptant amb l’experiència i el saber fer de tres generacions d’apicultors.

 

La nostra mel és 100% natural, no conté conservants ni potenciadors de sabors i no ha estat barrejada amb altres mels.

 

La farigola i romaní li donen propietats antisèptiques i digestives i tradicionalment s’ha fet servir per combatre els refredats i per suavitzar la tos.

Sabies que…

Les mels de qualitat elaborades de forma artesana tendeixen a endurir-se quan baixa la temperatura i la seva textura es fa granulosa.
Això no passa amb algunes mels més comercials, sotmeses a altes temperatures per trencar els cristalls de la mel i millorar així el seu aspecte.
Aquest procés, però, provoca que la mel perdi quasi totes les qualitats gustatives, nutricionals i antisèptiques.
En cas que la vostra Mel 8.1 es quedi granulada, segurament en els mesos freds de l’hivern, s’aconsella no liquar-la.
Com alternativa, podrieu escalfar-la al bany maria, vigilant que la  temperatura de l’aigua no passi dels 40 °C, i només la quantitat que hagueu de consumir en aquell moment.